Gigit Kasut?

Kau orang percaya tak dengan cakap cakap orang lama supaya gigit kasut sebelum pakai?

Aku kadang kadang termakan jugak kata kata ni. Haritu, aku beli sandal baru. Dekat gerai gerai bawah kemah dekat TC je. Nampak macam style je. Rembat lah satu. Esok siang tu nak hang out lah dengan kawan kawan. Dah pakai sandal tu rasa selesa je. Kawan aku nampak aku sarung,

Kawan : Oih, kau tak gigit dulu kasut tu?
Aku : Tak ah. malas. ni sedap je pakai
Kawan : Ok. sukati kau lah.

Dah siap sarapan dekat luar, kitorang pegi lepak tepi pantai. Yang ini kena jalan jauh jugak. Masa ni aku dah rasa sesuatu. Demit! Belakang kaki aku dah melecet. Apahal ni?? Tup tup teringat. Ergghhh...takkan lah betul sungguh kot kena gigit kasut????



Nampak je stylo kain jeans. ciskek betul.
Mak aku pesan, zip belakang tu kasik tiaaauuu sekali dengan playar. habis cerita.
Jadinya sekarang, terpulang lah dekat kau orang nak gigit ke tidak kalau beli kasut baru. kalau ikut aku lepas ni insyaAllah lah aku gigit gigit dia.


25 comments:

LadyRye said...

i dun like to gigit kasut, i like to gigit orang sebelum orang tu gigit i!!



gedik x, gedik x???

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

memang the nurul the vogue !


tengok jenis kasut jugak .

ada yg kasut takde gigi, ada yg banyak gigi taring.


ada yg murah ok jek dan ada yang mah-hal tp bakal masuk longkang..

Sofia Aimd said...

kalau kasut cmni, saye tak melecet.. hehe

:~:Budak Degil :~: said...

memang akan guna petua ni evrtime beli kasut baru..
sebab kaki salu melecet..ahaaha

SURIA AMANDA said...

huhu..selalu mcm tu kan..tp mmg kena gigit ke? betul ke teori ni?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haa


lya pun gigit

haha

kdg2 rasa kelakar
tp terikut2 ngn kawan

♥ Juliana Violet ♥ said...

Nice blog...

Gigit kasut... yes, ramai yang cakap...
but takdenye lah dear...
Mitos aje tue... (^^,)

adrinaqamarina said...

petua orang tua3 kalau nak tengok sedap pakai je tak, try gigit kasut tu.

DAUD said...

gigit jgn x gigit

eqbalzack said...

abg eq pernah ikut kakak dulu mmg dia buat mcm tu...petua tu...

Ain Zulaikha said...

pernah dengar.. hahahah supaya ksut tak makan kaki kita means melecet..

Ain Zulaikha said...

owh, jom join kontest saya if berminat :)

tak yah kretif pun tak pe, :)

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/11/contest-cerpen-sesedap-rasa.html

The Nurul said...

@LadyRyegigit mr boss dah ah kak rye :P

The Nurul said...

@a.z.r.i.n.a.03.07sayang kan beli mahal mahal masuk longkang. nasib yang menggigit kaki ni doploh hengget je. so takpe. duduk dalam kabinet elok elok dulu. hahahah

The Nurul said...

@Sofia Aimditu la. ingatkan tak melecet la pasal selalu beli wedges ok je. tak sangka plak yang ni makan tuan. eceh..makan tuan. macam derhaka je bunyi :P

The Nurul said...

@:~:Budak Degil :~:oh sama eh petua dia. tapi gigit kat belajang kasut tu kan.

The Nurul said...

@SURIA AMANDAtak tau la. bila dah terkena macam ni memikir jugak la

The Nurul said...

@~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~hahahhaha yang ni kesahnya ego sangat tak nak ikut cakap kawan konon. end up kena gelak je

The Nurul said...

@♥ Juliana Violet ♥u tak pernah gigit eh? mungkin kalau kita percaya but then tak gigit dia dia gigit kita balik kot :P

The Nurul said...

@adrinaqamarinaeh petua orang tua ke? tak tau pun. ingatkan rumours budak budak je

The Nurul said...

@DAUDkamu pernah gigit?

The Nurul said...

@eqbalzackkasut lelaki pulak macam mana abang eq? kena gigit jugak?

The Nurul said...

@Ain Zulaikhatry pernah tak?

The Nurul said...

@Ain Zulaikhaokey okey nnt i tengok ye :)

Cik Eka said...

nurul..kalau first time pki kasut baru..mmg kaki melecet punya..lagi2 bnyk jln..eka penah geget kasut taw,pastu kan soknyer g kuar,buah hati tgk kasut..
eh apsal kasut awak ade kesan gigi..awak geget erk.hahaha..
malu gila2.....