The Most Beautiful Flower Contest (Using Digital Camera)


Ok, tak perlu nak bersedih sebab takde DSLR, kerana hanya dengan menggunakan kamera kecik kita, anda berpeluang untuk memasuki peraduan “The Most Beautiful Flowr er Contest” oleh adik Zai . Adik Zai lah ye sebab kamu baru tingkatan empat. Ahkak kamu ni da tua. Gitu~

Disebabkan ahkak kau ni tak busy hari ni, maka gigih ye aku pegi redah kemuncup dengan tanah lecak tengahari buta pukul 12 tengahari (time entry ni di taip) semata mata naik syok dekat bunga raya kaler merah menyala, combine pulak dengan warna putih biru langit, daun daun hijau, bunga loceng kuning…tolak kaler hijau daun tu, wahhh..tak ke engkau nampak macam ala ala kaler bendera malaysia dah dik? Kretif ahkak kau neh hokey. Sila kasi menang.

Ahkak kau ni dik pening hokey nak memilih gambar. Rasa nak tepek segala yang ada sebab semua comel comel gitu. Takpelah, aku tepek dua cukup lah ye. Mana nak bubuh yang belum edit lagi. Masak karang makan bunga semua.

Gambar 1 : Sebelum Edit 
Gambar 1 : Selepas Edit
Gambar 2 : Sebelum Edit

Gambar 2 : Selepas Edit
Nampak tak betapa comel ni? Ni kalau jual mesti ramai nak ni. Tak yah gigih sangat copy pastu padam nama blog aku tu ye. Nak mintak elok elok, aku kasik lima enam keping lagi. Gitu~

Sony Cybershot TX1
Ni ni yang penting, Digital Camera ye. Ini, makhluk pink kecik kesayangan ahkak kau neh.

Ingat nak masukkan lagu bunga raya yang selalu play kat tv tu. tapi tak jumpa lah pulak. Tak mengapalah.

Kagum dengan bunga pilihan akak? Cantik bukan bunga kebangsaan? Kasi menang cepat. Tunjuk semangat kenegaraan sikit hokey.


7 comments:

Einaz Shah Rizal Thomas said...

great (:

Syat0za said...

waaa~ cantik2 ^_^ pehal ramai yg pertaruhkan bunga raya ni? hahaha ^__^" thanks sebb join kak :D

The Nurul said...

@Einaz Shah Rizal Thomas :) thank u

The Nurul said...

@Syat0za eh ramai eh? hahahahha biasalah bunga cantik. jangan pening pening okey.

Sophie Al-yahya said...

memang cantik lahhh!!! mmg patut menang nurul.

The Nurul said...

@Sophie Al-yahya haha. biasa biasa je.

Syat0za Zai said...

waaaaa, singgah sini :P tgk2 pemenang kite dlu..hik3