Hukum baca fatihah dekat binatang

Tadi aku jalan jalan baca entry orang.

Lepas tu ada satu post ni pasal kucing dia mati. Lepas tu ada komen “alfatihah untuk kucing”

Erk. Aku macam…eh boleh ke fatihah untuk kucing?


Setau aku, alfatihah kalau kita nak sedekah, untuk orang je. Tak pernah dengar plak aku boleh alfatihah dekat kucing. Aku dah google jawapan tapi tak jumpa.

Jadi, Yang Arif, siapa tahu, tolong kasi aku jawapan.

Yang lagi confuse,
Nurul.

10 comments:

ahmad endo said...

aku pun konfius...hehehe

CGG said...

isk..cgg tak pnh dgr lagi

The Nurul said...

@ahmad endonak tanya ustaz balik nanti. hahaha

The Nurul said...

@CGGsama la kita.

melle. said...

wah, teringat movie Cheaper by the dozen, ada buat ritual agama untuk cicak yang mati, haha

Anisa Hang Tuah said...

lagi kompius
:)

The Nurul said...

@Anisa Hang Tuahcer tanya kawan kawan. pernah baca fatihah dekat binatang tak? hahahha

The Nurul said...

@melle.cerita apa mell? best? wooo kena tengok neh.

LadyRye said...

fatihah kat orang pun kadang2 takdan baca, nak baca kat kucing..lucu plak rasa..haha!

The Nurul said...

@LadyRyebelum pernah riwayat hidup aku baca fatihah kat binatang. hekhek