Tolong Sebarkan!!!

Aku rasa sekarang semua orang tahu pasal krisis Mesir yang tengah hot skang ni kan? Mula mula kerajaan kata tanak kasi bantuan tanak bawak balik rakyat kita apa bagai la kan. Tapi since keadaan dah macam meruncing ni, diorang kata consider nak kasi bantuan.

Tadi, aku tanya kawan aku yang adik dia study kat sana camana. Dapat tak contact semua? Dia kata tak dapat contact baik internet ke handphone ke. semua dah risau gila.

Pastu aku baca satu blog ni, khas untuk update keadaan semasa dekat Mesir. Ini yang di pesan :
If you know anyone in Egypt, please pass this on to them. To bypass government blocking of websites, use numerical IP addresses: Twitter ”128.242.240.52” Fb ”69.63.189.34” Google ”172.14.204.99”. A French ISP offers free dial up internet access ~ +33 1 72 89 01 50 Login password: toto. Please pass this on and share.

-Akmal Aziz, Mansoura University, Egypt-
So, kalau korang ada sedara mara adik beradik kawan kawan tolong pass info ni so that kalau diorang dapat link dengan internet, dapat la kita tahu keadaan diorang kan.

Kalau nak baca update tu korang bole baca kat sini  : http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/


2 comments:

ARC™ said...

:( sedih sedih

kueh bakar said...

pemerintah ramai
pemimpin sedikit