Tawaran Pertukaran Pinjaman PTPTN 3% kepada 1%

Aku rasa semua sedia maklum yang PTPTN nak turunkan kos pentadbiran kepada 1%. Baguslah kan. Lagi nak bising bising. Time kau orang nak meminjam dulu diorang tak cakap banyak kasi je. Ni bila mintak bayar balik nak buat alasan apahal. Hutang beb hutang. Bayar je lah. Pandai pinjam pandai la bayar. Ceh emo. Ok takde nak tuju kat sapa sapa. ni tuju setepek dekat muka aku.

Petang tadi dapat poskad dari PTPTN. Katanya
Hasil semakan mendapati tuan/puan layak untuk dipertimbangkan pertukaran kepada pembiayaan Ujrah (1%)
Jadi, tadi aku dah kemaskini maklumat dan masukkan emel yang valid lah. Sebab diorang nak proses dulu then nanti setiap 10hb bolah check lah samaada layak ke tak untuk dapatkan 1% tu.



Eh cepat lah. Sebelum 28 Februari ok.



Ni carta alir cecara dia nak proses








































































Sapa yang bole apply? Ni yang aku print screen dari website dia lah.
Maklumat lanjut dan kalau nak tau details sapa yang bole pinjam apa apa semua tengok kat sini

Ni halaman utama. Klik.

Bye. Nak keluar. nak cepat.


13 comments:

Syeeda Sobbihi said...

salam. mcm mne nak wat ujrah nih??

Nadia arRumaisha said...

ohh thanks for the info, saye dah nak update hujung tahun lepas, dorang mtk update bulan januari.... oh tenkiu entry ni dah ingatkan saye...

hiro said...

yesss,

CikDuaNovembEr said...

eh..beb..ak pom bru dpt kad ptptn ni td..ni bru nk update ni..hu.

DAUD said...

smoga berjaya tukar 3% -> 1%

rizwan's sweetheart said...

eh2... fda pon dapatla surat yang tu... tapi lom wat lagi

The Nurul said...

@Syeeda Sobbihi just emailkan je maklumat. nnt diorang proses tengok layak ke tak. pegi kat web PTPTN

The Nurul said...

@Nadia arRumaisha welcome :) jangan sampai terlepas pulak.

The Nurul said...

@hiroyes hape. kamu study pun belum habis.

The Nurul said...

@CikDuaNovembEr yeay! bagus. bagus.

The Nurul said...

@DAUDthank u :)

The Nurul said...

@DAUDthank u :)

The Nurul said...

@rizwan's sweetheart jum tukar jum