Tips untuk si kaca mata

Yang tak pakai spek pegi main jauh jauh.

Ololololooo tak tak. Meh meh baca meh.

Korang menyampah dengan spek yang kadang2 kelabu? Dah lap lap pun still macam kotor kotor?

Ok. Skang ni pegi ambik shampoo dalam bilik mandi tengok kat ingredient shampoo tu ada tak Sodium Laureth Sulfate? Ha. kalau ada curah sikit dalam bekas, taruk air agak agak boleh terendam spek tu dan rendam lebih kurang 15-20minit. 

Capture guna kamera henfon 2.0megapixel je. TX1 Pink ada kat Beijing
Mak aku pun dan dan lah orang pertama campak spek dia dalam tu nak test sama katanya. Lepas tu kau orang bilas lah guna air biasa dan lap guna kain yang lap spek tu. Jangan nak lap pakai kain lain. Kang calar tak jamin. Bila dah lap dan kering tu heh aku boleh sengih ok pakai spek ni semula. teraaaaaanggggggg!!!!! 

Jadinya, kau orang, sila lah try. Benda tak susah pun. Tak payah nak pegi cuci kat kedai dah. Oh, by the way aku guna shampoo sunsilk anti-dandraff kaler biru tu. Shampoo lain tak cek pulak. Pandai lah kau orang cek sendiri.  Sebulan sekali buat jadi lah ye tak. 

Sodium laureth sulfate, or sodium lauryl ether sulfate (SLES), is a detergent and surfactant found in many personal care products (soaps, shampoos, toothpaste etc.). SLES is an inexpensive and very effective foaming agent. SLES has been shown to produce eye or skin irritation in experimental animals and in some human test subjects.
Sumber : Wikipedia


6 comments:

captainryz said...

good info to share

The Nurul said...

@captainryznanti buat tau.

vaneesa said...

pas ni kene try & test :)

bintangku (: said...

thanks for sharing this tip..nak kna cuba nieyh..hehe...toce2~

The Nurul said...

@vaneesasila la.confem clear.

The Nurul said...

@bintangku (:aah. cuba tau.