Pil Urat

Ehem amboi lama betul bersawang bawang blog ni. Shosho.

So, raya haji haritu sangat lah tak raya. Bangun pagi, mandi, siap siap, makan. Tunggu orang balik solat dan entah tak ingat dah. Yang ingat nya telan ubat, masuk bilik dummmmm! Bangun bangun pukul 2. Menggigil. Tapi eh surprise lah senggugut hilang. Siyes tak sakit dah tapi effect dia macam laparrrrr. Biasa la tu. 

Mandi, makan n relax. Petang nak balik KL semula. Urghhhh seriously malas yang amat sangat tak payah cakap lah. 

Jadi mari saya nak introduce kan awak awak semua yang tiap tiap bulan sakit perut cramp tahap giga tu. Meh sini beli ubat ni:


Haa ini! Sila la call orang tu. Asalnya nama Pil Urat Hjh Rokiah. Tapi last time called, pakcik tu tak amik per runcit tau. Maknanya, kena beli sedozen macam tu. Gigih! Lepas tu google here n there jumpa  http://herbamalays.blogspot.com n https://www.facebook.com/HerbaMalays 

Katanya company ni take over dari diorang dan rebrand. Bad news, mahal sikit lah. Tapi tak cuba lagi beli dari owner yang baru ni. Tapi katanya sama je isi dia macam ni:

Ianya herba. Akar kayu. So bila makan ni akan rasa haus sikit lah. Memang kena minum air banyak. Ni kalau sakit badan, elok jugak la. Angin sesat? Mine lah tu. Memang angin suka masuk lepas tu sesat dalam badan tak reti nak keluar (-_-")

Mana jumpa ni?

Mak la. 

Dah lama mak suruh makan ni tapi biasalah si penakut ubat macam aku ni mana nak layan. Tapi haritu sebab tak tahu nak cekau ape dah nak makan bagi hilang sakit, hentam saja lah. Alhamdulillah it works well.

Mak kata ini ade orang datang jual jual dekat rumah. Mak makan benda ni dah lama since hmmmm tak ingat tapi masa kitorang pegi singapore tahun 2011 haritu pun mak dah makan ni. Dia bawak. Ye lah, kan banyak berjalan meredah imigresen bagai jalan sana sini of coz lah penat orang tua kan. Tapi malam before tido dia makan da esok cargassss macam biasa. 

Tengah tungguh testimoni dari Dato' jugak ni. Kalau okay, Alhamdulillah. Hopefully sangat ia nya berkesan. 

~

1 comment:

Azlina Kamali said...

assalam....kandungan nye akar kayu apa...ada side effect for long term x...sy guna gak ni