Phad Thai, Phuket

Selama ni dok dengar orang cakap phad thai phad thai macam sedap kan. So aku pun tekad la nak try yang original punya. Tapi masa ni takde la lapar sangat sebenarnya. Jadi, we had early dinner at Jungceylon Mall Foodcourt. Ada dua stall je yang halal. Ok lah. Better than nothing ye dak. So order lah.
Dok tunggu kakak ni masak. 


Card ni guna dia kau bayar dulu berapa berapa amount kat kaunter then dapat kad ni.  lepas tu bila order kat stall dah dapat makanan tu hulur kad ni diorang swipe berapa harga nanti tolak la balance. macam touch and go card la. Then pulang balik kat kaunter. Kalau ada balance diorang pulang balik duit. Ha gitu.

Phad Thai!

Bapak sedap aku cakap kau! Dia kering, pedas, tak muak, seafood bersepah, sayur bersepah, perah asam limau lagi. Ok dah telan air liur ni. Sumpah sedap ok.

2 comments:

sweethOneY said...

Kat mana ko mkn ni weh? Adakah kat Thailand ataupun ko jumpa phad thai kat Mesia ? Sedap kannnn aku suka !!

Dan sangat suka jugak thailand punya pancake @ crepe tuuu sedapp

De' Nurul said...

Kat Thai la. Kat sini aku rasa tak dapek kot rasa pure gini.

Menguji nya perut aku baca komen ni pukul 12malam T__T