Till We Meet Again...

14 April 2012, Saturday, 8:50pm = Memori Manis!

Last nite adalah memasak nasi ayam. Ad mintak. Tapi aku sengaja exaggerated nama dia jadi Nasik Ayang which means Nasi Yang Di Masak Dengan Penuh Kasih Sayang. Bole?

Ad loves it sooooo much! Im glad! Hilang penat tengok dia senyum. Wusshhhhhh. Lepas tu aku naik tangga  nak masuk rumah tersenyum sorang sorang dan rasa nak melayang layang. Kegilaan apakah ini?

Jugak masakkan kuah laksa untuk Pu3. Kuah je lah. Aku dah cakap laksa sila rebus sendiri. Lepas tu tak buat, hirup macam tu je. Ha lantak korang lah. So untuk malam tadi sudah tiada sesi smuggled smuggled. Jadi, tak perlu bersusah payah dan semorang dapat rasa. Comment yang paling aku nak dengar of course lah dari Ad and secondly from Bonda. I know Ad sangat honest. Kalau tak sedap dia akan cakap, tapi tidak lah sampai mengutuk. Tapi kalau sedap? Boleh senyum sorang sorang blushing wooo. Soo...bonda kata sedap dan boleh bukak kedai. Ad kata jarang Bonda nak memuji. Dia kata laaahhhh. Cewwaahhh! Padahal..ikut je resepi sebiji sebiji dan maksimumkan penggunaan lidah. Dah kata ada lidah kan...rasa la sendiri sebelum siap masak tu.


Dan jugak, basuh beras dengan penuh kasih sayang ok. Hahahhahaha. Masak pun kena dari hati, baru lah semua pun jadi sedap. Bole? I told him..I masak dengan penuh kasih sayang so that family you yang mana makan tu akan sayang i, naturally.. Hahahha gedik!


Tiba tiba motivated gila nak masak. Belum kawin pun macam ni...so betullah orang kata, kalau dah kawin, suami isteri kena dorong satu sama lain kan. Macam masak, kalau laki puji puji, mintak bini masak itu ini, tolong tolong sama, tak ke bini punya level rajin nak masak tu mencanak canak? Kann? Tiba tiba aku pun sekarang rasa macam hobi terbaru saya adalah memasak. Bole?

Ke time Ad ada kat sini je aku merajin. Esok dia dah balik tempat keje dia semula, takde nye. 

Well kejap lagi dia nak balik dah lepas dah cuti panjang, near 3 weeks tak salah since aku dekat Phuket. Ingat lagi masa dapat berita dia sakit kat sana. Masa tu kat bilik hotel around 8pm kot. His sis message aku. Masa baca tu jantung berdebar tak payah cakap. Takut! Cuak! Risau! Semua ada. Melayang rasa nak balik Malaysia. 

Ni kejap lagi nak balik dah. Esok start kerja balik. Knowing him..mana nak reti drive slow. Risau ni. Take a good care yea. Malam malam ni. You tu dah la baru sihat. Hmmphh.

Sampai kita jumpa lagi, mungkin lambat lagi lah. On our birthday on July. Cant wait for that special moment! :)


2 comments:

sweethOneY said...

bahagia sungguh bacaaa.. betul tu, kalau suami asyik puji isteri masak, memang level nak memasak tu naikkkkkkk !!

De' Nurul said...

Ahahahahah. Ye laaa masa ni semua indah laaa. Hahahaha.