Picnic di Bukit Tinggi, Pahang

Sebenarnya plan asal nak pegi ni minggu lepas tapi ada kes mengejut kena balik kampung, jadi delay. Minggu depan ada kenduri pulak so memang tak dapek la. Asik nak delay sampai bila ye tak? Luckily aku pegi ikut ni, puas hati. Kalau tak patutnya ada family gath dekat Bukit Gambang Resort. Yang tu pun fun jugak sebab semua free. Dari tiket masuk membawak ke bilik hotel makan bagai. Tapi takpe, itu tiap tiap tahun boleh dapat tu.

Kitorang gerak pukul 12. Konon nye nak awal kaaaaannnn. Siap masak nasik lemak, sausage roll, egg tart bagai. Kata nak picnic kannnn. Beg picnic pun kemain lawa kaauuu. Dalam sejam je sampai la atas. Terpusing pusing gak kitorang cari best port nak lepak. Sekali pegi Animal Park...Voilaaa!!! Cantekkk! Bentang tikar lah kita kaaannnn.

Duduk bawah pokok n i ada pulak angin bertiup. Tak kau rasa sorga kejap?


K.A.M.I Berkelah sepoi sepoi bahasa

Dah kenyang perut sukahati baru lah boleh bergambar bergumbira ye dak? Macam macam aksi heh. Adam punya imagination paling tak menahan. Panggil Dinasour konon konon macam dalam IceAge3 dia tu. Sabo je lah.

Photoshoot siap. mampu?


Hari ni saya HERO tahu? Arnab saya pegang, Kuda saya naik!

Lepas arnab, kuda (sebenarnya donkey) ride. Adam kata nak naik. So kami test letak dia atas donkey tu dia ok je. So abang gi bayar RM6/person. Pastu pakai helmet pun tak nanges. Terkejut gak kitorang. Biasa dia ni indah cakap dari buat je. "Cakap tak serupa bikin" Bila cakap ye ye neh. Bila time nak buat nanak nanak. Sekali, heh mak impress nak!

Ini kami panggil Qabil Ambak Jr. Hensemnya baby makde niiiii~


Adam first riding

Lepas tu masuk Colmar. Alhamdulillah cuaca panas. So kau feeling cantek lah kan nak berposing bergambar sakan. Aku kagum betul dengan patung kuda dia neh. Cantek cantek kau. Berbatek batek. Tradisional sangat! 

4 comments:

sarah mohamad said...

Cantiknyaa tempat ni, tak pernah lagi sampai sini heheh

sarah mohamad said...

Never reached to tangkak but surely will come for beef noodles =P

De' Nurul said...

Errr....i think you misplaced your second comment dear. tq for visiting anyway :)

sweethOneY said...

Vainnya koooooo tapi takpee sebab cantik, aku sukaaaa hahahaa

cantiklah weh, menggeletik rasa nak pegi jugak ni !!