Teluk Cempedak memang indah tapi...

Sempena kelahiran si kecil Adwa', aku pegi la menjenguk minggu lepas. Alang alang menjenguk tu bawak budak budak pegi TC. Teluk Cempedak lah. Si Aufa asik lah ajak aku jalan jalan atas jambatan yang nak pegi pantai sebelah tu. Apa nama Teluk Gadong ke apatah aku malas nak check gambar dalam handphone. Bapak la malas nya tapi pegi la jugak.

Dah la macam seram jarak dia tinggi jugak la kalau tengok ke bawah tu. Tengah tengah elok jalan n nikmati pandangan suasana nyaman dan tenang laut (ah pebende ayat kau neh?), tiba tiba aku nampak ni :
Kau tak ngeri? Nasib baik jenis anak buah aku tak reti nak berlari atas jambatan ni. Buatnya terjun ke bawah tu sapa nak jawab?

Jadi, aku rasa terpanggil pegi buat report. Dah emailkan dekat Majlis Perbandaran Kuantan. Aku tak tau betul ke tak aku patut report kat sini. Belasah ke lah dah benda ni dalam Kuantan kan. Gasak la. Harap harap ada orang ambil tindakan sebelum anak orang terjun kat situ. 

Tapi jangan gundah, macam aku cakap, TC memang indah. 



Agak agak tak puas tengok, klik kasik besar  ye. Oh sebab  ni lah aku sayang Sony TX1. Dapat buat gambar camneh ha. Panorama view. Rasanya most digicam skang ada function ni kan. DSLR je aku rasa takde. Aku rasa lah. 

P/s : Sekarang macam suka pulak buat gambar old fashion macam ni. What they called it? Lomography? Yeah lomo lah sangatttttt.


9 comments:

CGG said...

ye..
TC mmg indah:)
banyak kngan kat situ

b a m b a m ' s said...

aku pon suker gak gi TC..huhuhu

E.d.Y said...

a'ah...dslr xde panorama viwe...tp ada wide lens yg boleh amek gambar macam ni gak

HaNTwO said...

wahhhh prihatin..bagus2 leh jadi pemimpin masa silam..ehhh silap pemimpin masa depan hehehe..

The Nurul said...

@CGG indah? waaaaaa

The Nurul said...

@b a m b a m ' s bila masanya ko rajin lepak pahang nye?

The Nurul said...

@E.d.Y ooo ade eh. tapi cite sebena dia dengki tak de dslr cam. hahahaahahah

The Nurul said...

@HaNTwOtamau ah. pemimpin kena banyak tanggungjawab. hikhik

b a m b a m ' s said...

last year aku pergi..hehehehe..suka..view dia lawa.. :P