Butter Prawn

Udang butter, udang butter prawn, apa apa nama lah.

First trial.

Agak basah dan lembab. Tak kering. Sarang sarang dia tu pun lembab dan terlekat lekat. Agaknya terlebih minyak atau butter atau cepat sangat angkat tak pasti.
*Sarang sarang = telur yang macam bertali tu.


Bahan:
Udang
1 cawan minyak masak
1 cawan butter
4 biji telur (amik kuning telur saja)
Daun kari
Garam

Cara :
- Basuh udang, buang kepala.
- Gaul dengan garam. Goreng separuh masak atau hampir masak pun boley.
- Panaskan minyak dalam kuali lain, biar betul betul panas, then masukkan butter
- Biarkan butter tu cair, tutup api.
- Tuang telur dam jaring/acuan roti jala sambil kacau kacau kan dia lelaju supaya tak melekat 
- Last, masukkan udang dan daun kari, masak sampai daun kari tu agak layu.

Siap!




Takut jari luka aku tabur garam dan tampi tampikan dia. Ye laaaahhh mak ni esok kawin anak raja, ada kuli nak buat semua kerja kaaaannn. Mulia sangat jari k sensitif tak bertempat. Hahahhaha apa masalah lah entah jari aku ni. Sensitif yang amat.

Tapi aku macam failed dekat kacau telur tu. Rasanya aku kacau kejap je tu yang lembab semacam tu.

Takde acuan roti jala? Jangan risaaaauuuuu sebab aku pun puas cari tak jumpa. Last last kita berkreatif sikit lah ye. 

Nah:
Amek bekas plastik, layurkan pisau atas api biar panas then kau tebuk la lubang. Kreatif kaaaannnn? Hahahahahaha

Kreatif lah sangat! 

Dah, boleh pegi cuba sekarang.





1 comment:

Razif Razak said...

mulut penuh air liur tatkala membaca :)


http://freetimeacts.blogspot.com/